Alton Browns Linssoppa

En gång när jag satt på bussen på väg hem ifrån jobbet funderade jag över vad jag skulle laga. Efter ett tag kom jag på att jag ville laga en linssoppa men visste inte riktigt vilka ingredienser jag behövde. Istället för att söka efter ”linssoppa recept” använde jag det engelska orden ”lentil soup recipe” och hittade då ett recept av Alton Brown. Soppen är Alton Browns favoritsoppa. Receptet hade över 300 recensioner och ett snittbetyg på 4,8 av 5. Jag började läsa kommentarerna och insåg att det här kunde bli riktigt bra.

Efter hoppet hittar du receptet.

Tillagningstid totalt:

1 timme och 15 minuter

Förberedelse: 30 minuter
Tillagning: 45 minuter

Antal portioner:

6

Ingredienser

2 matskedar olivolja
1 gul lök
2 morötter
2 stjälkar selleri
2 teskedar salt
500 gram gröna linser
400 gram krossade tomater
2 liter kyckling eller grönsaksbuljong
1/2 tesked nymalen koriander
1/2 tesked nymalen kummin
1/2 tesked nymalen kardemumma

Tillagning:

Hacka lök, morot och selleri i mindre delar. Häll olivolja i en stor kastrull och sätt på medelvärme. När det börjar bli varmt tillsätt lök, morot, selleri och salt. Bryn tills löken börjar bli genomskinlig ungefär sex till sju minuter. Tillsätt sedan linser, tomat, buljong, koriander, kummin och kardemumma och rör om. Öka värmen så att soppan börjar koka och sänk sedan värmen till låg.  Låt puttra tills linserna har blivit mjuka, cirka 35 till 40 minuter. Använd en stavmixer för att få soppen till önskad konsistens. Servera genast, Njut!

Recept av Alton Brown 2006


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *